Pungi Ecologice

Pungi Ecologice s-a născut cu misiunea de a înlocui toate materialele plastice de unică folosință cu produse de înaltă calitate, inovatoare, produsele Pungi Ecologice sunt acum disponibile pentru consumatori și pentru întreprinderi, dând tuturor posibilitatea de a diminua dependența de petrol, de a reduce amprenta de carbon și de a găsi alternative non-toxice, sigure la plastic.

Misiunea de a crește cunoașterea și disponibilitatea produselor compostabile și biodegradabile existente și de a introduce astfel de produse pe piață.

Beneficii Pungi Ecologice

Descompunerea materialelor plastice biodegradabile și compostabile durează mai puțin
Ambalajele biodegradabile și pungile biodegradabile se descompun mult mai repede după ce au fost aruncate, dacă, bineînțeles, nu au fost reciclate. Asta înseamnă că se absoarbe în sol și nu vor mai fi de tone de plastic care să domine gropile noastre de gunoi.

Materialele plastice biodegradabile și compostabile sunt regenerabile
Materialele plastice biodegradabile sunt realizate din biomasă, care este o resursă complet regenerabilă. Este un compus organic care se descompune. Se găsește din abundență în toată lumea. Biomasa include copaci, plante, iarbă și toate materialele organice care se descompun.

Materialele plastice biodegradabile și compostabile  sunt bune pentru mediu
Materialele plastice biodegradabile sunt mult mai bune pentru mediu, pentru că este afectat solul la recuperarea de combustibili fosili. De asemenea, în acest proces există foarte puține gaze cu efect de seră și emisii de dioxid de carbon dăunătoare. Materialele plastice obișnuite necesită pentru fabricare petrol, care poluează mediul.

Materialele plastice biodegradabile și compostabile necesită mai puțină energie pentru a fi produse
Pentru a fi produse, materialele plastice biodegradabile necesită mai puțin de jumătate din energia pentru cele non-biodegradabile. Asta înseamnă că este posibil să se facă de două ori cantitatea de ambalaje biodegradabile și pungi biodegradabile, cu aceeași cantitate de energie.

Materialele plastice biodegradabile și compostabile sunt mai ușor de reciclat
Materialele plastice biodegradabile sunt create din materiale care sunt complet biodegradabile. Asta înseamnă că se pot descompune mult mai repede și reciclarea lor presupune mai puțină energie. Materialele plastice biodegradabile pot fi refolosite mai eficient, ceea ce le conferă un avantaj clar.

Materialele plastice biodegradabile și compostabile nu sunt toxice
Materialele plastice tradiționale sunt pline de produse derivate și substanțe chimice dăunătoare, care sunt eliberate în timpul procesului de descompunere. Materialele plastice biodegradabile sunt complet sigure și nu au substanțe chimice sau toxine. Acest plastic se descompune inofensiv și se absoarbe în sol. Astfel de avantaje ale biomaterialelor plastice sunt de o importanță extremă, dat fiind că deșeurile toxice de pe sol sunt în creștere și, dacă va continua așa, va provoca o serie întreagă de probleme pentru generațiile viitoare.

Materialele plastice biodegradabile și compostabile reduc dependența de petrolul extern
Utilizarea de materiale plastice biodegradabile va reduce dependența țării de alte țări pentru combustibilii fosili. Majoritatea petrolului de care este nevoie pentru a face plastic obișnuit vine din Orientul Mijlociu. Materialele plastice biodegradabile sunt create din materiale din biomasă internă, astfel încât se reduce dependența de petrol străin, oferind în loc o soluție internă.