Deșeurile alimentare reprezintă a doua categorie ca mărime de deșeuri municipale solide trimise la depozitele de deșeuri din Statele Unite, reprezentând aproximativ 18% din fluxul de deșeuri.

Resturile de alimente sunt o resursă valoroasă — și există multe beneficii ale compostării. Atunci când sunt deviate de la o groapă de deșeuri la o instalație industrială de compost, resturile de alimente sunt transformate în compost, un îngrășământ bogat în nutrienți, care ajută la sănătatea generală a solului.

Compostarea este cea mai practică și durabilă modalitate de a manipula resturile alimentare și deșeurile din curte. Compostarea readuce materia organică la sol într-o formă utilizabilă. Materia organică din sol îmbunătățește creșterea plantelor, ajutând la descompunerea solurilor argiloase grele și îmbunătățind structura acestora, adăugând capacitatea de păstrare a apei și nutrienților în solul nisipos și prin adăugarea de nutrienți esențiali în orice sol. Îmbunătăţirea solului este primul pas spre îmbunătăţirea stării de sănătate a plantelor dvs. În plus, compostul absoarbe de trei ori cantitatea de apă decât solul standard netratat, acționează ca un filtru de apă (ajutând bazinele hidrografice, scurgerile de apă etc.) și îmbunătățește structura și porozitatea solului.

Plantele sănătoase ajută la curățarea aerului și la conservarea solului, făcând comunitățile noastre locuri de trai mai sănătoase.